Használati útmutató tanárok részére

Használati útmutató tanárok részére

1. Bejelentkezés az e-Portfólióba

A "Belépés" ablakban felhasználói névként adja meg a Neptun kódját (csupa nagybetűvel) és jelszóként a születési idejét ÉÉÉÉHHNN formában (pl. 1983. április 21. => 19830421).

Amennyiben nem emlékszik a felhasználói nevére vagy jelszavára, használja az "Elfelejtett felhasználói név/jelszó" hivatkozást!

2/1. Beküldött hallgatói Nézetek listája

A jobb oldali sávban a "Csoportjaim:" alatt találhatók azok a csoportok (illetve csoport), amelyekhez az e-Portfólió rendszergazdája már előzetesen hozzárendelte. Jelen példánkban "Tanár Teszt" felhasználó az "LMP_PS033G20 - informatikatanár" és az "LMP_PS033G20 - mozgóképkultúra és médiaismeret tanár" csoportokhoz került hozzárendelésre. A csoport nevére történő kattintással válnak láthatóvá a kiválasztott csoport (a képen: "LMP_PS033G20 - informatikatanár") beküldött hallgatói Nézetei. Jelen példánkban a 2-es ponttal jelölt részben látható, hogy "Hallgató Teszt" felhasználó beküldte az "LMP_PS033G20 - informatikatanár" nevű Nézetét a csoportba értékelésre. A Nézet megtekintéséhez kattintson a Nézet nevére.

2/2. Hallgatói Nézet megtekintése, fájlok letöltése

Minden esetben ellenőrizze le, hogy a Nézeten belül minden állomány letölthető-e, a beillesztett képek megtekinthetők-e, a videók és prezentációk lejátszhatók-e, illetve a szöveg blokk megjelenik-e. Jelen példánkban "Hallgató Teszt" felhasználó "LMP_PS033G20 - informatikatanár" nevű Nézetének értékelését fogjuk elvégezni a rendszeren belül.

3/1. Hallgatói Nézet visszajelzése

A képernyő alján a "Megjegyzések" alatt az 1-es ponttal jelölt részben új hozzászólásként adja meg a hallgató Nézetének érdemjegyét. Jelen példánkban "Hallgató Teszt" felhasználó érdemjegye: "jeles (5)".
A 2-es ponttal jelölt részben a "Tallózás…" gomb használatával keresse meg a hallgató értékelőlapját, majd válassza a "Megnyitás" gombot. Jelen példánkban "Hallgató Teszt" felhasználó értékelőlapja csatolva lett a következő névvel: Teszt Hallgató.pdf
A 3-as ponttal jelölt részben az értékelés küldéséhez válassza a "Megjegyzés" gombot.

3/2. Hallgatói Nézet visszajelzése beküldve

A Nézet sikeres visszajelzését követően egy információs üzenet jelenik meg a képernyő tetején: "Hozzászólás beküldve".

3/3. Hallgatói Nézet visszajelzésének ellenőrzése

A képernyő alján a "Megjegyzések" részben található a Nézet visszajelzése, illetve a "Csatolt állományok" alól letölthető az értékelőlap. Erről jelen példánkban "Hallgató Teszt" felhasználó email-es tájékoztatást kap és a rendszeren belül megtekintheti a Nézetének visszajelzését, illetve letöltheti az értékelőlapját.

4/1. Nézet feloldása és archiválása I.

Amikor az e-Portfólió rendszergazdájától email-es tájékoztatást kap a csoportba beküldött hallgatói Nézetek felfeloldásáról, akkor a jobb oldali sávban a "Csoportjaim:" alatt válassza ki a csoportot, majd a Nézet megtekintéséhez kattintson a Nézet nevére.

Jelen példánkban "Tanár Teszt" felhasználónak az "LMP_PS033G20 - informatikatanár" csoportba beküldött hallgatói Nézetekhez van hozzáférése. A 2-es ponttal jelölt részben látható, hogy "Hallgató Teszt" felhasználó beküldte az "LMP_PS033G20 - informatikatanár" nevű Nézetét a csoportba értékelésre.

4/2. Nézet feloldása és archiválása II.

Jelen példánkban "Hallgató Teszt" felhasználó "LMP_PS033G20 - informatikatanár" nevű Nézetének feloldását fogjuk elvégezni a rendszeren belül.

4/3. Nézet feloldása és archiválása III.

A képernyő alján a "Megjegyzések" részben található a Nézet visszajelzése, illetve a "Csatolt állományok" alól letölthető az értékelőlap. A Nézet feloldásához kattintson a 3-as ponttal jelölt részben a "Nézet feloldása" gombra.

4/4. Nézet feloldása és archiválása IV.

Az 1-es ponttal jelölt részben a képernyő tetején megjelenik egy információs üzenet, ami arról tájékoztat minket, hogy: "A Nézet feloldása sikeres volt az archiválást követően".
A feloldott Nézet még kb. 1-2 percig elérhető a beküldött hallgatói Nézetek listájában (a képen: 2-es ponttal jelölt rész), majd a rendszer automatikusan archiválja. Az archiválást követően a Nézet eltűnik a beküldött hallgatói Nézetek listájából.